ÉFT - Érzelmi felszabadító technika

Ez egy csodálatos, alternatív gyógymód és személyiségfejlesztő módszer is egyben. 

Az EFT elmélete szerint minden rossz érzést és betegséget a szervezet energiaáramlásának zavarai okoznak. Az EFT kezelés során az úgynevezett meridiánpontokat kopogtatjuk (ezek nem azonosak a meridiánnal) és negatív és/vagy pozitív megerősítéseket mondunk, ezzel oldjuk a bennünk levő blokkot. Ez az eljárás az EFT gyakorlói szerint megváltoztatja a szervezet energiarendszerét és helyreállítja azt. A klinikai vizsgálatok eredményei szerint az EFT hatékonysága meglepően kiemelkedő a hagyományos pszichoterápiás módszerekkel összehasonlítva. 

Talán azért olyan népszerű, mert könnyen alkalmazható és azonnali hatást érhető el vele. Ha nem azonnali a hatás (kb az esetek 10 %-ban), a folyamat már akkor is elindult, csupán még nem manifesztálódott az életünkben.

Személyes tapasztalatom szerint elképesztő effektív technika, ezért az egyik kedvencem is. ❤️

A technikát Gary Craig fejlesztette ki az 1990-es évek közepén. Eredetileg a Roger Callahan-féle Gondolatmező Terápiából (TFT) indult ki, de kísérletei során rájött arra, hogy nem szükséges tesztelni, hogy mely pontokat kell kopogtatni, ehelyett véletlenszerű eljárást alkalmazott. Ezért az EFT-ben nincs diagnosztizálás sem. 

https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rzelmi_Felszabad%C3%ADt%C3%A1s_Technik%C3%A1ja

--------------------------------

Nem gyógyítás és nem terápia, a szolgáltatások mentálisan egészséges embereknek szólnak.